Een trendy pet

pet

Veel mensen zijn van jongs af aan gewend om een pet te dragen. Er zijn verschillende manieren om een pet te dragen. Een pet is ontzettend handig en heeft veel voordelen. Het is dan ook niet gek dat de pet steeds terug in de mode komt. Overal waar je kijkt zie je mensen met een pet lopen. Vooral in de zomer is de pet een populair hoofddeksel.

Een pet in de zomer


Als het warm is buiten, is het lastig om af te koelen. Je kunt gebruik maken van een airco of een ventilator, of je kunt ervoor kiezen om een frisse duik te nemen in het dichtstbijzijnde zwembad. Dit helpt jammer genoeg niet altijd. Bovendien is er niet altijd een zwembad of een sproeier in de buurt. Bij warm weer kun je er ook voor kiezen om een pet te dragen. Een pet beschermt je namelijk tegen de felle zon. De zon kan er in de zomer voor zorgen dat je hoofdhuid verbrandt. Daarnaast kun je beter tegen de zon inkijken met een pet en heb je geen zonnebril meer nodig. Je kunt op veel plaatsen een cap kopen. Er zijn veel websites waar je je online kunt ori├źnteren. Bijna ieder merk verkoopt tegenwoordig caps. Van Chanel tot H&M, er is een pet te vinden in iedere prijsklasse. Het enige nadeel is dat een pet heel warm is in de zomer.

Trends


Tegenwoordig zijn er een paar opvallende trends op het gebied van petten. Zo hebben veel petten een doorzichtige achterkant. Hoewel de voorkant is gemaakt van stof, is de achterkant gemaakt van gaas. Op de voorkant van de pet staat  meestal het logo van het bedrijf. Een truckers pet is in de zomer een stuk luchtiger dan een gewone pet. Daarnaast zie je iemands haar een beetje door de pet heen. Een andere trend is het achterstevoren dragen van een pet. Deze trend was vooral een aantal jaar geleden populair. De pet werd vooral achterstevoren gedragen door stoere jongeren om een statement te maken. Golfers daarentegen droegen de pet wel gewoon naar voren. Bovendien droegen kinderen hun pet soms ook naar de zijkant. Dit is echter nooit echt doorgebroken als een trend. Overal waar je kijkt zie je mensen met petten of hoedjes. Behalve dat deze hoofddeksels erg functioneel zijn, is het overduidelijk ook een mode item geworden. Iedereen zou een basis pet in zijn of haar kast moeten hebben hangen.